‘Colourful water...’ - Solo tentoonstelling van Cora Heerkens

Ruled by the tides (Cora Heerkens)

Op vrijdag 4 september 2015 vindt in Galerie LuS (Oudestraat 143 Kampen) de opening plaats van een nieuwe expositie met schilderwerken van Cora Heerkens. De expositie omvat een groot aantal van haar meest recente doeken, waarbij het thema ‘water’ een prominente rol speelt. Cora Heerkens wordt in bijna al haar werk geïnspireerd door de expressiviteit van de natuur. Het weergeven van ‘natuurelementen in communicatie’ is bij haar een vaak terugkomend thema. Door de verstilling van de afzonderlijke elementen op het doek vast te leggen, ontstaan momentopnamen van natuurlijke processen, die dan vervolgens verdere verdieping krijgen.

Cora wil in haar werk accenten van bepaalde thema’s verder uitdiepen, zonder de verbinding met het werkelijke onderwerp helemaal te verliezen. Het werken op die zelf gecreëerde scheidslijn tussen
realiteit/figuratie enerzijds en abstractie anderzijds geeft het werk de belangrijke spanning en expressiviteit. Cora werkt met olieverf, die zij in grote kleurvlakken op het doek brengt. De manier waarop ze schildert, laag over laag, de verf soms weggepoetst, geeft haar de mogelijkheid de gewenste verdieping in het werk te brengen.

De expositie duurt tot en met zaterdag 12 september. De openingstijden zijn op de vrijdagen 14-20 uur, en op zaterdagen 11-19 uur - daarbuiten op afspraak (0382307989).

Web site: www.coraheerkens.nl.